Matching

Hard skills – soft skills – domein skills

Werkzoekende vacatures op het matching platformInzicht in je soft, hard en domein skills* geeft zicht op wie je bent en wat je kunt. Het vertelt je waar je staat met betrekking tot je carrière, je talent en je ontwikkelmogelijkheden. Met inzicht in je skills kan je ook bepalen hoe je je wilt ontwikkelen: breed, specialistisch of naar de top!

De skills zijn nodig in een functie en bij een vacature zoekt de werkgever deze skills in een sollicitant.

Capabla geeft werkenden, werkzoekenden en werkgevers inzicht in de skills van de persoon, de positie of de vacature en matcht deze.

Online matching platform

Vacature werkzoekenden vinden sollicitant via het matching platformHet online matching platform van Capabla waardeert en koppelt gevraagde en geboden hard, soft en domein skills aan elkaar. Het matchen van de vacature en sollicitant gebeurt op basis van de gevraagde en geboden skills. De matching is bi-directioneel (‘A’ wil ‘B’ en ‘B’ wil ‘A’) en de gebruiker (werkzoekende of werkgever) kan bepaalde skills meer laten meewegen in de matching. Bijvoorbeeld een positie waarin met name de soft skills een belangrijk selectiecriterium zijn. Dit betekent dat de hard en domein skills voor deze functie minder zwaar meewegen om tot het gewenste matchresultaat te komen.

Gestart

Capabla is gestart. Met werkgevers en sollicitanten in de accountancy matchen wij vacatures en werkzoekenden in zowel de samenstel- als controlepraktijk.

Interesse in meedoen?

Ben je op zoek naar een nieuwe positie in de accountancy, vul jouw gegevens in bij kandidaten. Als werkgever / accountantskantoor een vacature opgeven? Kijk bij werkgevers. Meedoen betekent voor de sollicitant de mogelijkheid tot het vinden van de baan die echt past bij jouw skills. Daarnaast maak je kans op het ontvangen van een volledig uitgewerkt en toegelicht assessmentrapport. Voor de werkgever betekent meedoen uiteraard het invullen van de vacatures.

*Hard, soft en domein skills

  • Hard skills: vaardigheden die geleerd kunnen worden door bijvoorbeeld opleidingen en cursussen. Bij hard skills betrekken wij voor matching ook een aantal feitelijkheden als leeftijd, ervaring, woonplaats.
  • Soft skills: persoonlijke en sociale vaardigheden die bepalen wie je bent (of zoekt). Met zicht op de soft skills wordt inzicht verkregen in de manier waarop een persoon zich in verschillende (werk)situaties zal gedragen.
  • Domein skills: een combinatie van functiegerelateerde kennis en ervaring.