Werkgevers

In 3 stappen de perfect passende sollicitant

Met het online-assessment van persoon en vacature
in drie stappen naar de gewenste versterking van de kantoorpraktijk:

werf nieuwe medewerkers personeelsleden bepaal de vacature geef het kennisniveau en het ervaringsniveau persoon die past bij vacature team sfeer cultuur

Vind bij jouw vacature en sfeer / cultuur passende sollicitanten

Krijg zicht op wie je zoekt en wat de sollicitant moet kunnen.
Match de vacature daarna automatisch met sollicitanten die passen bij alle gewenste competenties.
Zo helpt Capabla jou bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Dit alles zonder werving & selectiefee.
Zoek je een nieuw personeelslid, >> start dan hier << met het opgeven van de vacature.

Werkgevers in de accountancy

Met Capabla waardeer je in 3 stappen je vacature op competenties en matcht deze automatisch met passende kandidaten. Dit alles zonder kosten. Met onze unieke en toch eenvoudige methode waardeer je zelf jouw vacature(s) op de benodigde persoonlijke vaardigheden (soft skills) en het gewenste kennis-/ervaringsniveau (domein skills) van de sollicitant. Hierna worden automatisch sollicitanten met jouw vacature gematcht. Het resultaat: bij de sfeer / cultuur en vacature passende sollicitanten. Is dit moeilijk om te doen? Nee! Capabla werkt geheel online, waardoor je alles vanaf jouw kantoor kan regelen of in de avonduren thuis. Uiteraard spreek je sollicitanten natuurlijk wel ‘live’.

Vacature-assessment

Het vacature-assessment voor de gewenste persoonlijke vaardigheden is zo samengesteld dat u de vragen kunt beantwoorden zonder diepgaande kennis over persoonlijke vaardigheden en competenties. Uw tijdsinvestering is beperkt. Kunnen meerdere personen betrokken bij de werving van de sollicitant het vacature-assessment uitvoeren? Ja. De ervaring leert wel dat het het beste is het aantal personen te beperken tot drie. Bijvoorbeeld een manager, een directe collega en de HR-medewerker.

Kennis- en ervaringsniveau

Om het je makkelijk te maken hebben wij per functieniveau de relevante taken in kaart gebracht. Je geeft bij de betreffende vragen het door jou gewenste kennis- en ervaringsniveau aan. Met enkele extra vragen als bijvoorbeeld gewenst aantal jaren relevante ervaring en informatie omtrent jouw bedrijf, is de vacature gewaardeerd en klaar om te matchen met kandidaten.

Matching

Zodra je de gewenst persoonlijke vaardigheden en het kennis- en ervaringsniveau hebt aangegeven – de zogenaamde hard, soft en domein skills – gaat de matching vanzelf. Het resultaat: passende kandidaten met de door jou gewenste vaardigheden.

Meer informatie

Neem contact met het team van Capabla voor meer informatie en extra mogelijkheden? Via onderstaand formulier is het de meest makkelijke weg.

———————