Soft skills persoonlijke sociale vaardigheden sollicitant

Jouw soft skills als sollicitant of werknemer

Maak je gebruik van Capabla, dan krijg je jouw soft skills, hard skills en domein skills teruggekoppeld. Om je soft skills – je persoonlijke en sociale vaardigheden – in kaart te brengen, nodigen wij je uit om een assessment te doen.

Assessment

Het assessment bestaat uit een aantal vragen (tegenstellingen) wat op jou het meest van toepassing is. De keuzes in sommige stellingen zijn niet altijd makkelijk. Het resultaat wat uit het assessment komt, vertalen wij in de persoonlijke en sociale vaardigheden die op jou van toepassing zijn.

Persoonlijke en sociale vaardigheden

Op basis van jouw persoonlijke en sociale vaardigheden, je soft skills, kunnen wij ook weer de vertaling maken welke rollen goed bij jou passen. De rollen zijn bij Capabla de vacatures van werkgevers. Of om precies te zijn: de gevraagde persoonlijke en sociale vaardigheden in de functie zoals de werkgever vindt dat de sollicitant deze in de baan moet beheersen. Het kan dus zomaar betekenen dat jij met heel veel werkervaring past op een positie waar het bedrijf weinig werkervaring voor vraagt, maar wel iemand zoekt met jouw persoonlijkheid!

Terugkoppeling soft skills

Welke rollen passen bij jouw persoonlijke en sociale vaardigheden, je soft skills

Jouw soft skills koppelen we terug in een rapport, met daarin onder andere de rollen die bij jouw persoonlijkheid passen. Het niveau van de rol zegt dus niets over jouw kunnen!

Hoe dichter de vacature (blauwe stip) bij jouw ‘avatar’ in het midden staat, des te beter de rol past. Het overzicht is een grafische weergave van de fit tussen jouw specifieke soft skills en de gevraagde persoonlijke en sociale vaardigheden door de werkgevers in de betreffende vacatures.

Daarnaast ontvang je andere (grafische) inzichten in jezelf, inclusief een korte samenvatting met voldoende aanknopingspunten om te zien wie jij bent en hoe jij je gedraagt in een werksituatie (althans hoe jij op anderen overkomt). En wil je meer weten over jezelf, dan kan je een uitgebreid rapport aanvragen over jouw persoonlijke en sociale vaardigheden. Hierin staat onder andere informatie over jouw competenties, waar je op moet letten (hoe reageert iemand anders op jouw gedrag!) en verbeterpunten waarmee je aan de slag kan gaan.

Conclusie Assessment Capabla

Heb je je soft skills bij Capabla gemeten, dan weet je welke rollen bij passen. Het rapport dat je ontvangt helpt je ook op weg om zicht op jezelf te krijgen. En wil je een uitgebreid rapport ontvangen? Dat kan. Dit wordt dan mondeling toegelicht door een consultant van Capabla. En werk je in de accountancy, dan krijg je ook zicht op je domein en hard skills. Wil je Capabla gaan gebruiken om je toekomstige carrière te plannen, meld je dan aan.